fbpx

Nationale Balkon Beweegdag

Op vrijdag 29 mei 2020 organiseerde het Nationaal Ouderenfonds samen met haar partners Menzis, VriendenLoterij, VML, WijBuurtsportcoaches en KNGF, de eerste Nationale Balkon Beweegdag! Bij 200 woon-/zorglocaties werd door professionals en vrijwilligers een sportief balkonfeest georganiseerd. Samen met onze ambassadeurs maakten we er het grootste Balkonfeest van Nederland van.

Vrijdag 28 mei staat de tweede editie gepland. Zet hem in je agenda!

Kijk de compilatie terug voor de eerste editie van het evenement

Drie initiatiefnemers van mooie balkonsessies in Wormerveer, Amstelveen en Wageningen tijdens de Nationale Balkon Beweegdag,De VriendenLoterij, stelde 3x € 2.000 beschikbaar voor een beweegapparaat van Yalp voor de een door de professional of vrijwilliger gekozen balkonlocatie. Ellen Bickel, Nynke Coenraads en Julia van der Molen worden extra in het zonnetje gezet door de VriendenLoterij en het Nationaal Ouderenfonds en ontvangen voor een Yalp Beweegapparaat bij een woonzorglocatie.

Wat is ‘Balkon Bewegen’

Het ‘Balkon Bewegen’ is een initiatief ontstaan in Corona-tijd waarbij vrijwilligers en professionals zoals docenten sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, OldStars en bewegingscoaches langs woon- en zorgcentra gaan om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Het balkon is het symbool om ouderen in het zonnetje te zetten en op deze manier wordt de veiligheid gewaarborgd van de ouderen. Met als resultaat een gezellige en sportieve activiteit op ‘afstand’, waar men met elkaar en voor elkaar actief is. Natuurlijk kunnen mensen vanuit de (binnen)tuin of galerij ook meedoen!

De ‘balkonbeweegsessie’ kan zo ‘aangekleed’ worden zoals de professional of vrijwilliger wil. Denk aan het toevoegen van een bingo of een quiz aan het balkonbewegen. Saamhorigheid en solidariteit staan centraal, met zijn allen maken we er een groot feest van.

Wat is het doel?

Het Nationaal Ouderenfonds wil met de Nationale Balkon Beweegdag de verschillende bestaande initiatieven in het land bundelen en op één dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en een gezellige, positieve ochtend laten beleven.

Op vrijdag 28 mei zal de tweede editie plaatsvinden. Wil je meer informatie neem dan contact op via balkonbewegen@oldstars.nl

Waarom aanmelden?

Bij aanmelding ontvang je een toolkit met daarin inspiratie, tips en te personaliseren communicatiemateriaal. Alles om een balkonbeweegfeest te organiseren bij een door jouw gekozen locatie.

Na aanmelding bij de eerste editie ontvingen de eerste 25 aanmeldingen een pakket met shirts voor de deelnemers en maakten beweegleider kans op mooie  sneakers, aangeboden door PUMA Benelux.

Ambassadeursteam

Een groot team van ambassadeurs hebben zich bij de eerste editie ingezet voor de ouderen in Nederland. Op verschillende locaties werden zogenaamde professionele en vrijwillige beweegleiders vergezeld door een ambassadeur om de balkon beweegsessie een extra feestelijk tintje te geven.

Dit zijn onze ambassadeurs en meewerkende organisaties in 2020:

(C) GDandP – Graphic Design and Photography

“Het samen bewegen levert zoveel stralende gezichten op!”

“De oudere mensen zijn veel alleen en krijgen op deze manier de mogelijkheid om weer samen te komen. De emoties komen los door het bewegen en de muziek die aanspreekt. Mensen zijn echt tot tranen toe geroerd.”   (Jos Kooijman, Buurtsportcoach Senioren De Ronde Venen)

Partners