Ga naar de inhoud

ASM – OldStars Trainerscursus 11 & 25 april 2024

vrijdag 1 december

Graag nodigen we je namens het Nationaal Ouderenfonds en het Athletic Skills Model van harte uit om deel te nemen aan de ASM-OldStars trainerscursus. De ASM-OldStars trainerscursus zoomt volledig in op de doelgroep 55+. In de opleiding leer je verantwoorde beweegprogramma’s te schrijven voor de gezondheid en fitheid van ouderen én leer je alles over hoe je de kernwaarden van OldStars integraal toepast binnen en buiten je trainingen en behandelingen.

Je doet praktische en wetenschappelijke kennis en vaardigheden op om beweeg- en spelvormen toe te voegen. Daarnaast leer je hoe je de kernwaarden bewegen, ontmoeten, meedoen en zelfredzaamheid praktisch vormgeeft.

Voor wie?
Voor trainers, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches die ouderen in beweging (willen) brengen! Om deel te nemen aan de ASM-OldStars trainerscursus adviseren we een vooropleiding voor een lesbevoegdheid/-bekwaamheid. Bijvoorbeeld een onderwijsbevoegdheid, diploma fysiotherapie of het diploma trainer/coach in een tak van sport of voldoende ervaring heeft om in zijn of haar sport training te geven.
 
Heb je geen vooropleiding of ervaring met trainen/bewegen met ouderen. Doe dan eerst mee met de OldStars opstartcursus.

Tijdsinvestering
2 – daagse training van 4,5 uur en 12 uur zelfstudie

De cursus is zowel van theoretisch als praktisch van aard. Lunch is inbegrepen.

Financiering
De kosten voor de cursus zijn €695,-

Cursusdata:
Dag 1: 11 april 2024
Dag 2: 25 april 2024

Locatie: USV Hercules, Voorveldselaan 2, 3573 PV Utrecht

Certificaat en accreditatie
Na het volgen van de trainerscursus ontvangt u een certificaat en kunt u bij de deelnemende sportbonden licentiepunten krijgen.

Vragen/aanmeldingen
Heeft u vragen over deze cursus? Mail naar oldstars@ouderenfonds.nl.

Aanmelden
Aanmelden voor de cursus gaat via de website van ASM. Klik HIER om naar de website van ASM te gaan en u aan te melden.