Ga naar de inhoud

Kick-off OldStars badminton bij BC Orbiton

donderdag 21 april

Uitnodiging

Hierbij nodigen wij je graag uit voor de kick-off OldStars badminton  op 17 mei in Leidschendam. Dit evenement wordt georganiseerd door badmintonclub Orbiton en het Nationaal Ouderenfonds.

Bij OldStars badminton bestaat de training uit een warming up en verschillende beweegvormen aangepast op 55-plussers. Op deze manier badminton  je én werk je tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek. De belangrijkste aanpassingen zijn: Er wordt gespeeld op een hele baan zonder achterste tramrails en zonder voor vak, zoals we dat kennen van de servicesituatie in het dubbelspel. Het net wordt op 162,5 centimeter gehangen, er wordt gespeeld met een normale shuttle. 

De kennismaking

Tijdens deze kick-off willen wij je graag laten ervaren wat OldStars badminton inhoudt. Er is een praktijkgedeelte in de vorm van een demonstratie, waaraan je kan deelnemen. De trainingen worden gegeven aan de hand van het Athletic Skills Model (ASM). Na afloop van de eerste activiteit is er een gezellige gezamenlijke afsluiting. Hieronder het programma en de praktische informatie:

  • 10.15 uur: Inloop met koffie/thee en koek
  • 10.45 uur: Welkomstwoord
  • 11.00 uur: Start training met warming up
  • 12.00 uur: Gezonde snacks en drankje

Deelname is kosteloos, sportoutfit en (zaal)schoeisel meenemen.

Aanmelden & info

Graag horen we of je aanwezig bent op deze dag. Voor aanmeldingen of vragen kan je bellen naar Iris Kaiser 06-40 86 42 89 of stuur een mail iriskaiserokkes@hotmail.com .

Hopelijk tot dan!