Ga naar de inhoud

Kick-off OldStars Boksen in Amersfoort

woensdag 3 mei

Uitnodiging

Op woensdag 7 juni 2023 zijn alle 55-plussers uit Amersfoort welkom bij De Boks Academie om gratis kennis te maken met OldStars boksen. OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staat ontmoeting en sociaal contact centraal.

Kennismaking OldStars boksen

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met de Nederlandse Boksbond in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Boksen is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen.

De belangrijkste aanpassingen zijn: We gaan uit van ontspannend (spel)boksen. Dit houdt in dat de stoten op een ontspannende manier gegeven worden. Er wordt hierbij niet volledig kracht bijgezet door de deelnemer, maar een soepele beweging aangehouden waarbij je elkaar niet echt raakt maar ‘toucheert’. Het gaat om het technische, aspect waarbij het raken en ontwijken van de stoten centraal staan.

*Veilig en ‘ontspannen’ boksen, meestal op een bokszak

*Met en zonder ervaring, iedereen kan meedoen

*Ontmoet nieuwe mensen en blijf samen bewegen

Het programma voor de kick-off op woensdag 7 juni:

10.30   Inloop

11.00  Aftrap door Marjolein Koolhof van het Ouderenfonds en Alex van Klooster van Boks Academie Amersfoort

11:15   Start clinic OldStars boksen

12:15   Napraten met een gezonde snack en een lekker bakkie

Deelname aan de kick-off is gratis, de Boks Academie zorgt voor benodigde materialen voor deze kick-off. Makkelijk zittende sportkleding en schone sportschoenen voldoen. 

Locatie: Nijverheidsweg Noord 94b (ingang achterzijde), Amersfoort

Aanmelden & info voor de kick-off op 7 juni kan via: Alex van Klooster, info@deboksacademie.nl
of 06-83715957

Hopelijk tot dan!