Ga naar de inhoud

Congres OldStars

vrijdag 8 april

Grenzeloos ouder worden door samen te bewegen

16 mei 2022 | AFAS Leusden | 10.00-15.30 uur | Toegang €75,-

In samenwerking met Kenniscentrum Sport & Bewegen

Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk om fit en vitaal te blijven, juist ook op latere leeftijd. Dat wéten we allemaal, maar hoe kunnen we dit mogelijk maken en samen doen? Daar gaat dit congres over! Met inzichten van Prof. Erik Scherder, experts uit het werkveld, beleidsmakers uit de landelijke en lokale politiek, best practices vanuit zorginstellingen en sportverenigingen én uitgebreide netwerkmogelijkheden. Dus kom in beweging en koop je kaart.

De feiten

  • Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 65-plussers die regelmatig bewegen een kleinere kans hebben op botbreuken dan leeftijdsgenoten die niet of weinig bewegen.
  • De kans op verschillende chronische aandoeningen is kleiner bij 65-plussers die regelmatig bewegen.
  • En minstens zo belangrijk zijn de sociale voordelen: deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten bevordert sociale contacten en draagt bij aan het voorkomen van eenzaamheid.

–> Ondanks deze bewezen voordelen van bewegen, bewoog in 2020 slechts 41,9% van de 65-plussers voldoende. Dat is zorgelijk, wat kunnen we daar aan doen?

Tijdens het OldStars VitaliteitSpelen congres komen deze onderwerpen uitgebreid aan bod met diverse sprekers uit beleid en praktijk. Laat je inspireren! Ontdek het programma.

Met dagvoorzitter Daniel Klijn gaan we in gesprek over de noodzaak om te blijven bewegen ook op hoge leeftijd, voorwaarden en manieren om ouderen in beweging te krijgen én te houden en aan het eind van de dag doen we een recordpoging met niemand minder dan Nederland in Beweging presentatrice Olga Commandeur. Kunnen wij met 250 senioren tegelijk bewegen? Mis het niet!

Koop een kaart

Vragen over het congres? Kijk op de pagina OldStars congres  of mail naar vitaliteitspelen@ouderenfonds.nl.