Ga naar de inhoud

Nieuw: de OldStars EHBO-cursus

woensdag 26 oktober

Het Ouderenfonds wil het bewegen bij OldStars zo veilig mogelijk maken. Samen met onze partner Schok & Pomp hebben wij daarom een OldStars EHBO-cursus opgezet. In deze training leer je meer over handelen in ernstige situaties, maar ook in minder erge situaties. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker tijdens het bewegen en sporten. Een enkel is zo verzwikt, moet je dan eigenlijk koelen of niet?

Het hele team lokaal en gratis gecertificeerd

De training gaat specifiek over EHBO bij sportongevallen en bevat ook het onderdeel reanimatie. Deze EHBO-cursus heeft veel voordelen: de cursus vindt plaats bij jouw vereniging of op een andere locatie naar keuze. Bijna 90% van de zorgverzekeraars vergoeden een EHBO-cursus in het eerste aanvullende pakket. Voor de meeste deelnemers zal de cursus daardoor gratis zijn. En na deelname is het héle team EHBO gecertificeerd.

Kies voor veiligheid

Dus zet jouw team veiligheid ook voorop? Wil je blessures voorkomen en als het nodig is levensreddend kunnen handelen? Geef je dan nu op, aanmelden is zo gedaan:

  • Geef een datum door waarop je de training bij jouw OldStars vereniging wilt organiseren via het gele blok op de OldStars pagina van Schok & Pomp
  • De datum en de locatie verschijnen dan in de agenda op deze pagina.
  • Nodig daarna al je teamleden uit voor de training bij je eigen vereniging. Zij kunnen zich via dezelfde pagina opgeven. 

Liever voorkomen dan genezen

De beweegvormen van OldStars zijn speciaal ontwikkeld voor 65-plussers. Teams houden altijd rekening met ieders niveau en gezondheid om blessures te voorkomen. Helaas kunnen we ongelukken of letsel natuurlijk nooit uitsluiten. Met deze speciale EHBO-cursus geven we OldStars teams de mogelijkheid om zelf verantwoord actie te ondernemen mocht er onverhoopt toch iets gebeuren.

Meer weten over Schok & Pomp? Ga dan naar www.schokenpomp.nl