Ga naar de inhoud

FC Mooiste Contact brengt voetballers samen met Walking Football

maandag 5 februari

5 maart 2024 – Via Walking Football willen KNVB, KPN Mooiste Contact Fonds en het Nationaal Ouderenfonds 65-plussers bij elkaar brengen.

KNVB en het KPN Mooiste Contact Fonds slaan in 2024 de handen ineen om via Walking Football op lokaal niveau 65-plussers op een sportieve wijze bij elkaar te brengen en sociaal contact te bevorderen. Hierin werken KNVB en het KPN Mooiste Contact Fonds samen met het Nationaal Ouderenfonds. In deze samenwerking worden o.a. 12 verenigingen intensief begeleid om Walking Football op te zetten en wordt er landelijk aandacht gegeven aan de voetbalvorm die senioren bij elkaar brengt op het veld en daarbuiten.

Verenigingen die aan de slag willen met Walking Football kunnen tot 1 maart een aanvraag indienen bij de KNVB om in aanspraak te komen voor de ondersteuning.

> Lees verder over dit project of vraag de ondersteuning direct aan op knvb.nl/walkingfootball


Het Nationaal Ouderenfonds ondersteunt al 10 jaar verenigingen met het opstarten van Walking Football. De KNVB en het KPN Mooiste Contact Fonds hebben in het Nationaal Ouderenfonds daarmee de ideale partner bij het ondersteunen van dit initiatief.  

Onder de naam Oldstars zal het Nationaal Ouderenfonds clubs ondersteunen bij het opstarten van Walking Football. Hiervoor een speciaal Walking Football Starterspakket samengesteld.  

OldStars Sport is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Met aangepaste spelvarianten van bestaande sporten blijven 65-plussers bij de sportvereniging veelzijdig in beweging en krijgen zij de mogelijkheid om sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.