Ga naar de inhoud

Het Nationaal Ouderenfonds en Menzis slaan handen ineen!

maandag 30 september

Samen in actie voor een vitaal leven 

Op 17 oktober a.s. ondertekenen het Nationaal Ouderenfonds en Menzis een samenwerkingsovereenkomst met als doel een stap te zetten richting een vitaler leven voor senioren.

Het aantal senioren in Nederland neemt toe. Daarmee neemt ook het aantal mensen met gezondheidsklachten en gevoelens van eenzaamheid toe. Waar Menzis zich inzet voor de leefkracht van ieder mens, met behoud van eigen regie, richt het Nationaal Ouderenfonds zich op het actief en sociaal houden van senioren, zodat zij verbonden blijven met elkaar en de maatschappij. Samen slaan we de handen ineen om via innovatieve projecten zoals OldStars sport senioren niet alleen fysiek actief, maar ook sociaal betrokken te houden.

Maar hoe realiseren we dit op grotere schaal? Hoe zorgen we ervoor dat senioren betrokken raken en blijven? Hoe kunnen organisaties hun verantwoordelijkheid nemen zonder dat dit voelt alsof een maatschappelijk probleem wordt doorgeschoven? Deze vragen bespreken we tijdens onze inspiratiebijeenkomst.

Inspiratiebijeenkomst
Tijdens de ondertekening organiseren wij een inspiratiebijeenkomst in de sporthal in Roden, waar beleidsmakers, sportverenigingen en sport- en welzijnsprofessionals de kans krijgen om kennis te maken met de drijfveren en werkwijzen van beide organisaties. We laten bovendien zien hoe onze succesvolle samenwerking in de regio werkt en verkennen samen hoe we de samenwerking met andere lokale partners kunnen uitbreiden. Aanwezigen krijgen ook de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe initiatieven zoals OldStars bijdragen aan de vitaliteit van senioren. Karin Kienhuis, van het Alfacollege en tevens oud-topsporter, treedt op als dagvoorzitter.

Programma
15.00-15.10 | Welkom
15.10-15.25 | Sport en bewegen als antwoord op de vraag: hoe word je vitaal ouder?
Presentatie Kirsten Andres (directeur-bestuurder Nationaal Ouderenfonds) en Carolien Bos (directeur Klant en Markt, Menzis).
15.25-15.55 | Panelgesprek 1: Het antwoord in Roden
De founding fathers van OldStars en Welzijn in Noordenveld geven inzicht in hun aanpak.
15.55-16.10 | Pauze
16.10-16.45 | Panelgesprek 2: Wat voegt een dergelijk sportinitiatief toe aan bestaande initiatieven, zoals valpreventie?
Menzis, gemeente en sportorganisaties bespreken de verdere mogelijkheden.
16.45-16.50 | Afsluiting binnen, verplaatsen naar de sporthal
Waar Oldstars deelnemers een clinic volgen van oud-olympisch bokser Arnold Vanderlyde
16.50-17.15 | Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst
en gezamenlijk bezoek aan de OldStars-training
17.15-18.00 | Netwerkborrel

Locatie
Sporthal De Hullen
Ceintuurbaan Zuid 6
Roden

Bent u beleidsmaker, vertegenwoordiger van een sportvereniging, of een sport- en welzijnsprofessional? Meld u dan aan! Stuur uw naam, organisatie en het aantal personen naar oldstars@ouderenfonds.nl.