Ga naar de inhoud

Joshua (66): “Ik wil begin september weer op het veld staan!”

woensdag 4 maart

Begin maart werd OldStar Joshua van Dalm getroffen door het coronavirus. “Ze vertelden mijn vrouw dat ik aan de beademing werd gelegd en dat ze niet wisten of ik nog wakker zou worden.

Joshua lag op de intensive care in Duitsland. “Ik werd wakker in een omgeving waar iedereen Engels en Duits tegen me sprak. Dat was een vreemde gewaarwording. Het was zwaar. Ik wilde naar mijn gezin, maar dat was niet mogelijk.” Gelukkig ging het steeds beter met Joshua en revalideert hij sinds begin mei thuis.

OldStars

Joshua voetbalt al twee jaar bij OldStars. Twee jaar geleden ontdekte hij dat RKC Waalwijk een OldStars voetbal team ging oprichten. “Bij de eerste training was ik meteen verkocht. Het is geweldig hoe je connecties maakt buiten het veld, maar ook binnen het veld. Er komt zoveel vreugde naar buiten als iedereen bij elkaar is.”

De hele straat versierd

Toen Joshua weer thuiskwam uit het ziekenhuis, vonden zijn OldStars-teamgenoten het tijd om in actie te komen. Zonder dat Joshua het wist, werd de hele straat versierd, een orgel meegebracht en een lied voor hem gezongen. “Dat was heel emotioneel. Ik was erg blij dat ik mijn maten weer zag.”

“Het gaat veel verder dan voetbal”

“Van tevoren drinken we koffie, daarna trainen we en dan weer koffie. Het is gewoon een dagje uit en dat iedere week.” In september gaan de trainingen weer van start. Joshua kan niet wachten om weer een balletje te trappen met zijn teamgenoten. Ik heb als doel om in september weer op het veld te staan!”