Ga naar de inhoud

Kick-off bij nieuwe OldStars voetbal club FC Wolvega

woensdag 24 januari

5 februari start er een nieuwe OldStars club bij FC Wolvega, deze OldStars gaat starten met voetbal. Voor de organisatoren is het starten van een OldStars club geen onbekend terrein, zowel Natasja Bolt (49) als Frans Fleer (65) zijn al bekend met OldStars en de manier van trainen.

Starten vanuit tekort
Eigenlijk begon het idee voor een OldStars voetbal bij FC Wolvega door een tekort aan vrouwen de OldStars club in Meppel. ‘We begonnen in 2021 in Meppel met OldStars mannen voetbal en in 2022 kwam daar OldStars voetbal voor vrouwen bij. Toen bleek dat vrouwen moeilijker bij elkaar te krijgen zijn. Hoewel de voetbalsport bij vrouwen in opkomst is, is het toch niet bekend genoeg.’ Zegt Frans. Dit was niet alleen in Meppel het geval maar ook in Steenwijk. Zo kwam het idee om ook in Wolvega OldStars voetbal te organiseren en van drie kleine vrouwenteams één team te maken, die elke week op een andere plek traint.

Kick-off
Voor de kick-off zijn er nog niet heel veel aanmeldingen maar dat kan nog komen. ‘We gaan nog flyeren en de persoonlijke aanpak proberen dus we hopen zo dat er nog meer aanmeldingen komen’. Aldus Frans. Tijdens de kick-off word het sowieso druk, verschillende voetbalteams komen namelijk helpen op de feestelijke dag. ‘Ook het vrouwenteam komt naar de kick-off.’ Zegt Natasja die zelf ook in het vrouwenteam voetbalt.

Voortgang
Na de kick off worden de trainingen wekelijks op maandag gegeven.Dit initiatief werd vanuit verschillende hoeken toegejuicht. Zo kwamen er financiële steun vanuit zowel FC Wolvega als vanuit het Sportakkoord, dit kan gebruikt worden om materialen te kopen voor bijvoorbeeld ASM-oefeningen of andere trainingsspullen.