Ga naar de inhoud

Libéma Open zet zich samen met Nationaal Ouderenfonds in voor senioren en sport 

vrijdag 7 juni

OldStars Tennis en Padel clinics op dinsdag 11 juni tijdens de Libéma Open 

Op dinsdag 11 juni richten de Libéma Open, het Nationaal Ouderenfonds, KNLTB, Brabant Sportfonds en Sportservice Noord Brabant zich op senioren en sport. Deze dag staat in het teken van OldStars Tennis & Padel, speciaal ontwikkeld voor 65-plussers om op latere leeftijd actief te blijven.  

Tijdens de Libéma Open, die plaatsvindt van 8 tot 16 juni, inspireren het Nationaal Ouderenfonds, KNLTB, Brabant Sportfonds en Sportservice Noord Brabant verenigingen om ouderenvriendelijke sportactiviteiten aan te bieden. Op 11 juni vinden clinics voor senioren plaats en Tom Okker, voormalig Wimbledonspeler en ambassadeur van OldStars Tennis, verzorgt een meet & greet om 12.00 uur. Om 15.00 uur is er een themasessie voor verenigingen die interesse hebben in OldStars-programma’s. 

OldStars Sport 
OldStars Tennis en Padel zijn onderdeel van OldStars Sport, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Dit programma bevordert vitaliteit en sociale verbindingen onder 65-plussers. OldStars Sport biedt 16 aangepaste sporten aan, waaronder voetbal, hockey, handbal en tennis. In Nederland nemen al 13.000 senioren deel aan OldStars-activiteiten bij 700 sportverenigingen. 

Uit de impactmeting van 2023 van het Nationaal Ouderenfonds blijkt dat OldStars een positieve invloed heeft op het welzijn van ouderen. Maar liefst 92% van de deelnemers geeft aan zich beter in hun vel te voelen dankzij OldStars, en 90% ervaart meer gezelligheid in hun leven. Daarnaast meldt 88% een verbetering in lichamelijke conditie 

Carlie van Teeckelenburgh van het Nationaal Ouderenfonds roept verenigingen op om zich aan te sluiten: “Samen bewegen verbetert de levenskwaliteit van 65-plussers. Met OldStars zorgen we voor een breed beweegaanbod, zodat iedereen actief kan blijven. Doe mee en meld je aan!” 

Verenigingen die willen deelnemen aan OldStars Sport kunnen contact opnemen met Carlie van Teeckelenburgh via c.vanteeckelenburgh@ouderenfonds.nl of 06 387 106 53.