Ga naar de inhoud

Nationaal Ouderenfonds omarmt GoldenSports

donderdag 11 april

Met als doel: meer ouderen bewegen samen tegen eenzaamheid

11 april 2024

Het Nationaal Ouderenfonds en Stichting GoldenSports bundelen hun krachten om het sport- en beweegaanbod voor ouderen bij elkaar te brengen. Hiermee ontstaat er één organisatie die sport en beweegactiviteiten voor senioren organiseert bij de sportvereniging én in de wijk.

Het beweegaanbod van het Ouderenfonds bestond al uit 700 initiatieven bij sportverenigingen onder de naam OldStars. De trainingen van GoldenSports vinden juist plaats in de wijk en zijn niet verbonden aan een sportclub. Door samen verder te gaan krijgen ouderen nog meer mogelijkheden om samen te bewegen en verbonden te blijven met de maatschappij. 

Samen bewegen tegen eenzaamheid
Het Ouderenfonds en Stichting GoldenSports gaan samen verder en hebben elkaar gevonden in hun doel: samen in beweging blijven tegen eenzaamheid. Stichting GoldenSports wil alle ouderen zolang mogelijk fit houden en verbinden met buurtgenoten. Daarom hebben zij de succesvolle GoldenSports trainingen ontwikkeld waarmee ouderen met buurtgenoten, in de eigen wijk, buiten kunnen sporten en bewegen. De trainingen worden gegeven onder professionele begeleiding, met hulp van vrijwilligers. GoldenSports is in tien jaar gegroeid naar 60 locaties in zo’n 30 plaatsen in Nederland.

Beweegaanbod voor álle 65-plussers
Het Ouderenfonds heeft als doel dat álle 65-plussers toegang hebben tot een verantwoorde beweeg- of sportomgeving in de buurt. GoldenSports is een prachtige nieuwe aanvulling op het beweegprogramma van het Ouderenfonds, juist omdat dit het beweegaanbod flink vergroot. Met de aangepaste spelvormen van OldStars bij verenigingen en vanaf nu dus óók GoldenSports in de wijk brengt het Ouderenfonds steeds meer senioren fysiek en sociaal in beweging, om eenzaamheid tegen te gaan.

“Door samen verder te gaan met het Ouderenfonds vergroten we onze slagkracht en kunnen we nóg meer ouderen in de wijk bereiken” – Ellen van den Hoogen, directeur GoldenSports.

Door GoldenSports toe te voegen heeft ons beweegaanbod veel meer diversiteit gekregen, er is voor iedere 65-plusser wat wils!” – Kirsten Andres, directeur-bestuurder Nationaal Ouderenfonds.

Bekijk het totale beweegaanbod vanaf 11 april op de landkaart van oldstars.nl.

GoldenSports