Ga naar de inhoud

OldStars doet mee aan de Nationale Sportweek 

woensdag 13 september

Zoveel mogelijk mensen met plezier laten bewegen: dat is waar de  20e editie van de Nationale Sportweek om draait. Van 15 tot en met 24 september 2023 zijn 55-plussers daarom welkom bij verschillende verenigingen om gratis kennis te maken met OldStars sport. Want ondanks de toenemende bewustwording over de gezondheidsvoordelen voldoet slechts 29% van alle 75-plussers aan de Beweegrichtlijnen, aldus het CBS. Daarnaast pakt het Ouderenfonds met OldStars eenzaamheid onder ouderen aan.

OldStars sport geeft je een boost  
Het Ouderenfonds sluit aan bij de NOC*NSF Nationale Sportweek en het doel om zoveel mogelijk mensen in Nederland met plezier laten sporten en bewegen. Tijdens de Sportweek starten er vijf verenigingen met OldStars. De kick-offs zijn gratis te bezoeken. Na de kick-off komen de deelnemers elke week bij elkaar.

  • 15 september OldStars multisport bij MSV Spijkenisse
  • 19 september OldStars badminton bij BC Bahosa
  • 21 september OldStars hardlopen bij Voorne Atletiek
  • 22 september OldStars voetbal bij VV NOK
  • 22 september OldStars Beweegfestival in Amersfoort met verschillende vormen van OldStars sport onder leiding van OldStars badminton ambassadeurs Marjan en Rob Ridder (Olympische Spelen)

Meer dan alleen sport
Willeke Rotteveel (58) sport met veel plezier bij OldStars wielrenclub in Uithoorn “Een vereniging is per definitie een plek voor een sociaal netwerk. Omdat we ongeveer dezelfde leeftijd hebben, zijn we ook met soortgelijke thema’s bezig. En heb je een rotdag, of lukt het fietsen niet? Dan is er altijd nog de gezelligheid en ga je toch met een goed gevoel naar huis.”

Beweeg mee
Met OldStars sport schenkt het Ouderenfonds elke week van het jaar aandacht aan een vitale leefstijl en het bestrijden van eenzaamheid. Met keuze uit wel 16 sporten is er altijd wel een sport die bij jou past, en met 654 aangesloten verenigingen is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Sporten heeft veel gezondheidsvoordelen. En met aangepaste spelregels zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen en niemand aan de zijlijn staat. Zo worden we samen fitter en vitaler!

Kijk hier voor het aanbod OldStars sporten

Meer weten over de nationale sportweek?