Ga naar de inhoud

Documentaire FC Vief over OldStars voetbal

donderdag 12 januari

Kijk ook mee naar FC Vief! In deze documentaire volgen we de drie teamleden Dick, Henri en Sieme van het OldStars voetbal (walking football) team van voetbalclub FC Emmen. Van thuis op de bank en op het veld, maar ook bij de derde helft. Ze komen uitgebreid aan het woord over de rol die OldStars voetbal walking football, het team én de club, speelt in hun leven. 

Bij OldStars voetbal wordt in wandeltempo gespeeld (je mag niet rennen). Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. OldStars voetbal helpt 60-plussers om actief te blijven, hun sport te beoefenen en betrokken te blijven bij het verenigingsleven. Ook bij voetbalclub FC Emmen wint deze voetbalvorm aan populariteit. In de 3-delige documentaire FC Vief volgen we de teamleden Dick, Henri en Sieme van het Walking Football team van FC Emmen.

In aflevering 1 maken we kennis met ze, de rest van de spelers van het Walking Football  team, de club FC Emmen en de sport Walking Football. In aflevering 2 ontdekken we hoe fanatiek het team is, hoe ze omgaan met tegenslag, de steun bij ziekte en en zware blessures én de kameraadschap binnen het team. Aflevering 3 draait om de clubliefde voor FC Emmen, de mooiste herinneringen van de teamleden, lief en leed binnen het team én natuurlijk de derde helft! 

De documentaire wordt uitgezonden bij ONS. Bij KPN vind je ONS op kanaal 89 en bij Ziggo op kanaal 50. Een overzicht van alle tv-aanbieders vind je hier

Deel 1:

– zaterdag 14 januari om 17.00 uur 

– herhaling zondag 15 januari 19.30 uur en maandag 16 januari 19.00 uur.

Deel 2: 

– zaterdag 21 januari om 17.00 uur  

– herhaling zondag 22 januari 19.30 uur en maandag 23 januari 19.00 uur.

Deel 3: 

– zaterdag 28 januari om 17.00 uur  

– herhaling zondag 29 januari 19.30 uur en maandag 30 januari 19.00 uur.

FC Vief is een documentaire van Vief en Bureauvijftig, geproduceerd in samenwerking met Stug Zout. Het programma wordt mede mogelijke gemaakt door Vief, Stichting FC Emmen Naoberschap en het Nationaal Ouderenfonds.