Ga naar de inhoud

377 ouderen plaatsen wereldrecord ‘bewegen op muziek’

maandag 16 mei

Leusden – maandag 16 mei 2022

Het Nationaal Ouderenfonds heeft vandaag dankzij 377 enthousiaste ouderen een recordpoging ’20 minuten bewegen op muziek’ onder leiding van Nederland in Beweging-presentatrice én ambassadeur Olga Commandeur neergezet. Het oude record van 240 bewegende 55-plussers is met hun deelname ruimschoots verbroken. 

”Vandaag was ik niet de enige aanwezige ambassadeur, dat waren er wel 377,” zegt Olga Commandeur. “Wat is er genoten van deze mooie ontmoetingsdag. En de volgende stap? Nu is het belangrijk dat andere 55-plussers ook aanhaken, het enthousiasme voelen en de stap zetten om mee te bewegen!”

De recordpoging maakt deel uit van de Nationale Beweegweek voor Ouderen, OldStars VitaliteitSpelen. Hiermee wil het Nationaal Ouderenfonds met haar partners de fysieke en sociale voordelen van bewegen voor ouderen extra onder de aandacht brengen. Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk om fit en vitaal te blijven, juist ook op latere leeftijd. Daarnaast zorgt het voor belangrijke sociale verbinding die eenzaamheid tegengaat.  Directeur Nationaal Ouderenfonds Corina Gielbert: “Vanmorgen werd door het CBS bekendgemaakt dat ruim de helft van de Nederlanders te weinig beweegt. Hierbij voldeden 75-plussers zelfs het minst vaak aan de Beweegrichtlijn. Het zijn harde feiten. Daarom heeft het Ouderenfonds de Nationale Beweegweek voor Ouderen georganiseerd en is deze vandaag bekrachtigd met een geslaagde recordpoging. Want zien bewegen doet bewegen, dus wij hopen dat deze week een inspiratie is voor alle ouderen in Nederland.”