Ga naar de inhoud

Samenwerking Badminton Nederland en Oldstars

donderdag 25 augustus

Badminton Nederland en het Nationaal Ouderenfonds hebben elkaar het ja-woord gegeven en gaan de samenwerking aan. We kunnen daarbij heel trots zijn op onze bevlogen ambassadeurs: Rob en Marjan Ridder! Samen met Rob en Marjan gaan we voor een mooie toekomst waar een leven lang Badminton mogelijk gemaakt wordt.

Wat is OldStars badminton?

OldStars badminton is een samenwerking tussen het Ouderenfonds en Badminton Nederland. Samen bouwen wij zo aan een leven lang badmintonnen. OldStars staat voor: veelzijdig bewegen, vitaliteit, gezelligheid, betrokkenheid en plezier. 8 op de 10 deelnemers geeft aan mede dankzij OldStars meer sociale contacten te hebben ook naast het sporten. 6 op de 10 deelnemers geven aan er conditioneel op vooruit te zijn gegaan.

Oudere, beginnende badmintonners die ‘zomaar’ starten of het badminton weer oppakken hebben meer kans op blessures of vallen. Met OldStars badminton kan iedereen meedoen. We hebben een kleiner veld en aangepaste puntentelling.

Wat doet de Badmintonbond?

Badminton Nederland promoot OldStars badminton als landelijk programma voor 55-plussers. Samen met het Ouderenfonds kijken zij naar passende trainingsvormen. Ook organiseren ze jaarlijks een dag waar Oldstars-trainers een bijscholing kunnen volgen.

Wat doet het Ouderenfonds?

Het Ouderenfonds is de motor achter OldStars. Met de introductie van OldStars badminton zijn er momenteel 15 beweegvormen. Van rugby tot tafeltennis en van boksen tot hardlopen.

Ben je als club geïnteresseerd in het opstarten van OldStars badminton? Neem dan contact op met het Ouderenfonds voor een intakegesprek via oldstars@ouderenfonds.nl. Staan de signalen na dit gesprek op groen dan zorgt het Ouderenfonds voor de begeleiding van A tot Z.

Wat moet een vereniging / deelnemer zelf doen?

Belangrijkste is het draagvlak en de wil van een vereniging om een aanbod voor 55-plussers te creëren. Als dit aanwezig is dan zorgt het Ouderenfonds in overleg met de vereniging voor de rest. Het Ouderenfonds heeft inmiddels ruim 600 verenigingen begeleid tot trotse OldStars verenigingen.

Wil jij als individu aanhaken en jezelf een OldStar noemen? Wees welkom bij de kick-off van een vereniging of haak aan bij een training. Via deze kaart houdt het Ouderenfonds bij waar er OldStars sporten worden aangeboden.

Vragen?

Wil jij als vereniging meedoen of meer informatie ontvangen? Stel je vraag via oldstars@ouderenfonds.nl of meld je direct aan als vereniging.