Ga naar de inhoud

ASM- OldStars trainerscursus

Graag nodigen we je namens het Nationaal Ouderenfonds van harte uit om deel te nemen aan de trainerscursus voor OldStars Sport. De ASM-OldStars trainerscursus zoomt volledig in op de doelgroep 65+. In de opleiding leer je verantwoorde beweegprogramma’s te schrijven voor de gezondheid en fitheid van ouderen én leer je alles over hoe je de kernwaarden van OldStars integraal toepast binnen en buiten je trainingen en behandelingen.

Je doet praktische en wetenschappelijke kennis en vaardigheden op om beweeg- en spelvormen toe te voegen. Daarnaast leer je hoe je de kernwaarden bewegen, ontmoeten, meedoen en zelfredzaamheid praktisch vormgeeft.

Lees de ASM-trainerscursus brochure.

“Ik vind het ASM echt grandioos. De voetballers laat ik voor de afwisseling vooral de handen en armen gebruiken. Ook laat ik ze handbal spelen, soms met een kleine bal en met diversiteit in de manier van scoren.”

Joop Kols – OldStars ASM trainer

Voor wie?
Voor trainers, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches die ouderen in beweging (willen) brengen!Om deel te nemen aan de ASM-OldStars trainerscursus adviseren een vooropleiding voor een lesbevoegdheid/-bekwaamheid met de doelgroep ouderen. Bijvoorbeeld een onderwijsbevoegdheid, diploma fysiotherapie of het diploma trainer/coach in een tak van sport of voldoende ervaring heeft om in zijn of haar sport training te geven.
 
Heb je geen vooropleiding of ervaring met trainen/bewegen met ouderen. Doe dan eerst mee met de ASM -OldStars opstartcursus.

Tijdsinvestering
2 – daagse training van 4,5 uur en 12 uur zelfstudie

De cursus is zowel van theoretisch als praktisch van aard. Lunch is inbegrepen.

Cursusdata: bekijk de agenda.

Locatie: bekijk de agenda.

Certificaat en accreditatie
Na het volgen van de trainerscursus ontvangt u een certificaat en kunt u bij de deelnemende sportbonden licentiepunten krijgen.

Vragen/aanmeldingen
Heeft u vragen over deze cursus? Mail naar oldstars@ouderenfonds.nl.

Aanmelden
Aanmelden voor de cursus gaat via de website van ASM. Klik HIER om naar de website van ASM te gaan en u aan te melden.