Ga naar de inhoud

Vitaliteitscan

De beweegscan voor woonzorgcentra

De Vitaliteitscan brengt het beweegbeleid van een zorgcentrum in beeld. Het is een inventarisatie van beweegaanbod en aanpak en signaleert kansen voor optimalisering hiervan. Ook de samenwerking met en betrokkenheid van de wijk, vrijwilligers en medewerkers wordt hierin meegenomen.

De VitaliteitCoach voert de scan uit, met behulp van de een speciaal ontwikkelde digitale enquête en gesprekken met management, beweegcoördinatoren en bewoners. De enquête is gebaseerd op de 7 bouwstenen voor beweegbeleid voor zorgcentra, zoals vastgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Op basis van de Vitaliteitscan ontvangt het deelnemende zorgcentrum een advies op maat per bouwsteen. Dit advies bestaat uit een mix van concreet vervolgaanbod, best practices ter inspiratie, passende beweeginterventies/tools. Resultaten van de Vitaliteitscan zijn altijd voor intern gebruik en eigendom van het zorgcentrum.

Advies op maat

Aan de hand van de beweegscan geeft de VitaliteitCoach aan het zorgcentrum een advies op maat per bouwsteen. Dit advies bestaat uit een mix van concreet vervolgaanbod, best practices ter inspiratie, passende beweeginterventies/tools. Het advies op maat wordt gegeven aan de hand van de zeven bouwstenen voor beweegbeleid, zoals vastgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Aan OldStars Vitaal zijn kosten verbonden. Naar aanleiding van het intakegesprek wordt een begroting opgesteld.

Meer informatie over OldStars Vitaal

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef*
Akkoord nieuwsbrief
Hoe kunnen wij u informeren?*