Ga naar de inhoud

Onze beweegmethode

Blijven bewegen voor iedereen

Samen bewegen is gezond én het verbindt. Wij vinden dat iedereen samen moet kunnen blijven bewegen. Daarom bieden we met OldStars beweeginspiratie en tientallen verschillende beweegvormen door heel Nederland, zodat er altijd een manier van bewegen is die past, nu en later.

We willen mogelijk maken dat iedereen verantwoord kan blijven bewegen. Daarom hebben de beweegvormen van OldStars vaak andere spelregels. Deze spelregels worden vastgesteld door het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de sportbonden. Lees meer over de spelregels.

En we gaan er voor dat iedereen sámen kan blijven bewegen. Daarom hebben alle OldStars ontmoetingen een sociaal onderdeel: even bijpraten voor de training of juist afsluiten met koffie. Want blijven bewegen doe je samen!

Het beweegmodel: ASM

Bij OldStars bewegen we volgens een bewezen beweegmodel: het Athletic Skills Model (ASM). De bewegers en sporters zelf staan centraal in deze andere manier van denken over bewegen. Dit model gebruiken wij als leidraad voor de Oldstars beweegvormen, met als uitgangspunt dat iedereen nu en later mee kan blijven bewegen.

Voor iedereen

Het ASM richt zich op alle bewegers, van elk niveau. Als we kort moeten uitleggen wat de gedachte van het beweegmodel is, dan zeggen we: verschillende vormen van beweging versterken elkaar. Want gevarieerd bewegen verbetert lichamelijke vaardigheden én stimuleert de hersenen. Win-win dus. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessuresmeer creativiteit en meer plezier in sport en bewegen.

De beweegoefeningen lopen uiteen van makkelijk naar moeilijker, waarbij de trainers er altijd voor zorgen dat iedereen kan blijven meedoen. Zij leren in een ASM-cursus hoe ze samen met de deelnemers steeds andere thema’s, materialen en oefenvormen kunnen kiezen. Bijvoorbeeld voor een nieuwe warming-up of een ontspannen cooling down. Zo blijft samen bewegen leuk, afwisselend en gezond.

Bent u een beweegprofessional en bent u benieuwd hoe het beweegmodel precies is opgebouwd? Lees meer op athleticskillsmodel.nl of schrijf u in voor de OldStars ASM cursus.

’Als OldStars docent geef ik al jaren de opstartcursus ASM bij clubs. Er is zo veel enthousiasme om te leren over nieuwe manieren om te bewegen. Dat spreekt mij nog elke keer aan.’

René Wormhoudt | OldStars docent & grondlegger ASM