fbpx

PSV

OldStars past perfect binnen het maatschappelijk beleid van PSV. PSV wil een positieve bijdrage leveren aan de hedendaagse maatschappij. Op een hartelijke, betrokken en oprechte manier wil PSV verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden en een gevoel van trots creëren. We zien maatschappelijke betrokkenheid als een natuurlijk onderdeel van ons handelen, vooral in de nabije omgeving. Het zit in ons hart, evenals voetbal. PSV is zich ervan bewust dat zijn status als een van de grootste voetbalclubs in Nederland maatschappelijke verantwoordelijkheden met zich meebrengt. De club is vereerd dat zij zich in de positie bevindt een positieve invloed te kunnen uitoefenen op het welzijn van de maatschappij. Met tal van projecten toont PSV die maatschappelijke betrokkenheid. De ambitie van PSV is om op maatschappelijk vlak ’de ideale voorzet voor iedereen’ te geven en niet alleen kampioen te worden op het veld, maar ook daar buiten. Community Care is een van de kernwaarden van PSV. De andere vier kernwaarden van de club zijn professionaliteit, betrouwbaarheid, gastvrijheid en innovatief ondernemerschap. Deze waarden zijn de bouwstenen van onze maatschappelijke activiteiten.

Walking Football PSV was een van de eerste clubs die meedeed aan het project OldStars. Joop Hazelaar (65) zag een oproep op de website van de club, kreeg groen licht van zijn vrouw en gaf zich meteen op. “Walking Football is voor mij een uitkomst. Vroeger heb ik veel hardgelopen, maar rennen zit er nu niet meer in.” Joop is door de vele trainingen al soepeler geworden. “Mijn huisarts moedigt me ook aan om vooral door te gaan met de trainingen, al was ik dat toch al van plan. Natuurlijk wist ik al dat bewegen belangrijk is, maar het wordt een stuk makkelijker als het op een leuke manier kan.” Hoe laat je ouderen samen bewegen in de buitenlucht en beperk je het gevaar van blessures? Het antwoord: Walking Football. Het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie introduceerden de ‘seniorvriendelijke’ spelvorm als het belangrijkste onderdeel van het project OldStars.

Professionele begeleiding De trainingen op De Herdgang staan onder leiding van professionele trainers van PSV. De PSV OldStars trainen 20 weken elke woensdag van 9.30 tot 11.30 uur. Aanmelden voor de PSV OldStars kan via deze site.