Ga naar de inhoud

FC Mooiste Contact (KNVB en KPN ASM/OldStars opstartcursus

woensdag 3 april

LET OP!! Alleen voor verenigingen via FC Mooiste Contact

Graag nodigen we je namens het FC Mooiste Contact (een maatschappelijk initiatief van de KNVB en het KPN Mooiste Contact Fonds van harte uit om deel te nemen aan de ASM- OldStars opstartcursus voor OldStars Sport. De opstartcursus wordt georganiseerd op: woensdag 15 mei, van 16.30-21.30 uur. De cursus wordt aangeboden door ervaren docenten uit de sportwereld, in samenwerking met het Atheltic Skills Model (ASM).

Deze ASM-OldStars opstartcursus is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het doel ervan is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde en veelzijdige wijze in beweging te brengen. Veelzijdig en verantwoord bewegen bestaat uit drie bouwstenen. Die bouwstenen zijn spelvormen, aanbieden van de juiste beweegvormen en de sociale setting waarin dat gebeurt. Dit laatste wordt ook wel sociale activering genoemd.

Deze bouwstenen leveren tezamen een bijdrage aan de gezondheidsvaardigheden van ouderen. Veel trainers en begeleiders hebben vragen over de opbouw van de training en de intensiteit van de verschillende aangeboden spelvormen. In deze opstartcursus is de mogelijkheid om hier vragen over te stellen.

Achtergrond OldStars en ASM
Uitgangspunt van OldStars is het leveren van een positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te (blijven) doen in en rondom de sportvereniging. Vanuit de ASM-visie worden beweegvormen ingezet om ouderen fitter, gezonder te maken en te houden en beter te laten bewegen. Sociale activatie, cognitieve uitdaging en plezier worden gecombineerd middels aangepaste spelvormen. Dit model dient als basis voor alle aangepaste spelvormen van OldStars Sport. Beweegstrateeg René Wormhoudt en zijn team leiden begeleiders en/of trainers op om het ASM toe te passen binnen OldStars Sport.

Welke bijdrage levert deze opstartcursus?
Met behulp van deze opstartcursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is bij OldStars Sport. Door beweegvormen en spelvormen aan de training toe te voegen, bereik je dat iedereen met nog meer plezier meedoet aan de oefenvormen, op zijn of haar eigen niveau. De onderdelen worden tijdens deze avond besproken en gedemonstreerd.

PROGRAMMA

  • 16:30-17:00 inloop
  • 17:00-17:30 warme hap
  • 17:30-20:30 theorieprogramma in de Rembrantzaal
  • 20:30-21:30 praktijkprogramma op het kunstgrasveld

Sportieve kleding voor het praktijkgedeelte vereist.

Het programma van de cursus start om 17:30 uur. Het programma heeft een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. De cursus is zowel theoretisch als praktisch van aard.

Locatie:  KNVB Campus, Woudenbergseweg 56, 3707HX Zeist.

Bewijs van deelname
Voor het volgen van de opstartcursus wordt een bewijs van deelname uitgereikt.


Vragen/aanmeldingen
Aanmelden voor de cursus kan alleen via het formulier hieronder. Heb je vragen over de cursus kan je terecht bij de FAQ pagina voor antwoorden.

Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen graag contact opnemen met Carlie van Teeckelenburgh via c.vanteeckelenburgh@ouderenfonds.nl

FC MCF

Inschrijfformulier voor FC MCF

“*” geeft vereiste velden aan
Aanhef*
Lid van bond*
dd-mm-yyyy