Ga naar de inhoud

ASM-OldStars opfriscursus 18 oktober 2024

dinsdag 13 februari

Graag nodigen we je namens het Nationaal Ouderenfonds van harte uit om deel te nemen aan de ASM-OldStars opfriscursus. Deze opfriscursus is geschikt voor een ieder die de opstartcursus al gevolgd heeft en behoefte heeft aan een opfrisser en een vervolg. De cursus wordt aangeboden door ervaren docenten uit de sportwereld, in samenwerking met het Athletic Skills Model (ASM).

Achtergrond OldStars en ASM
Uitgangspunt van OldStars is het leveren van een positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De spelvarianten geven senioren de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te (blijven) doen in en rondom de sportvereniging. Vanuit de ASM-visie worden beweegvormen ingezet om ouderen met plezier fitter en gezonder te maken. Middels de Schijf van 10 wordt het concept van veelzijdig bewegen aangeboden om de zelfredzaamheid van ouderen te stimuleren. Sociale activatie, cognitieve uitdaging en een hoge dosis variatie worden gecombineerd middels aangepaste spelvormen. Dit model dient als basis voor alle aangepaste spelvormen van OldStars. Beweegstrateeg René Wormhoudt (opgeleid fysiotherapeut en conditie trainer Nederlands Elftal) en zijn team zullen begeleiders en trainers opleiden om het ASM toe te passen binnen OldStars Sport.

Welke bijdrage levert deze opfriscursus?
Allereerst worden de bouwstenen van het ASM en de uitgangspunten voor OldStars Sport herhaald. Waarna deelnemers op interactieve wijze kennisdelen en ervaringen uitwisselen. Vervolgens wordt er nieuwe lesstof aangeboden, zodat elke deelnemer zelfstandig en eenvoudig eigen spel- en oefenvormen leert toe te passen. Uiteraard vinden er voldoende ‘movement breaks’ plaats om tussendoor ook actief te zijn. Tot slot wordt er meer uitgelegd over Multi- en Donorsporten en hoe deze geïmplementeerd worden. Het betreft een volle lesdag, daarom wordt alle lesstof gebundeld in vertaald naar een afsluitend en praktijkdeel vol plezier.  

PROGRAMMA

  • 09:00 uur (inloop met koffie/thee) en 09.30 start
  • Introductie
  • Casuïstiek
  • Theorie ‘hoe zat het ook al weer?’ (met movements breaks)
  • Lunch (wordt verzorgd)
  • Theorie ‘er is nog meer te leren!’ (met movements breaks)
  • Praktijkgedeelte (buiten)
  • 15:30 einde dag

Locatie en datum:

18 oktober 2024 in Amersfoort

Bewijs van deelname
Voor het volgen van de opfriscursus wordt een bewijs van deelname uitgereikt.

De kosten voor deze cursus zijn €225,- Deze kosten kunnen ook betaald worden vanuit de servicelijst van het sportakkoord.


Vragen/aanmeldingen
Aanmelden voor de cursus kan alleen via het formulier hieronder. Heb je nog geen ASM-OldStars cursus gevolgd, meld je dan eerst aan voor de ASM-OldStars opstartcursus. Heb je vragen over de cursus kan je terecht bij de FAQ-pagina voor antwoorden.

Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen over de opfriscursus graag contact opnemen met team OldStars via oldstars@ouderenfonds.nl.

Aanmelden voor opfriscursus

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef*
Lid van Bond*
DD dash MM dash JJJJ

Factuuradres (indien afwijkend)

Spelvorm*
Werkt u samen met het Ouderenfonds?*
* verplicht veld