Bettine Vriesekoop (57) – Meervoudig Europees kampioen tafeltennis “OldStars tafeltennis is een van de meest geschikte sporten voor ouderen. Op een laagdrempelige manier train jij jouw fijne motoriek, je balans en aanpassingsvermogen met de methodiek van OldStars.”
Toon meer nieuws
OldStars tafeltennis

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners houden met OldStars.nl ouderen in beweging en geven ze de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Na OldStars walking football volgen snel meer aangepaste spelvormen voor ouderen, waaronder OldStars walking hockey en nu ook OldStars tafeltennis.

Het spel tafeltennis zelf behoeft weinig aanpassing: het is een laagdrempelige sport, die zonder aanpassing tot op late leeftijd wordt beoefend. OldStars tafeltennis behelst echter meer dan alleen  ‘een potje pingpongen’. Er wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt, met nieuwe inzichten over manieren van bewegen en andere beweegvormen die structureel onderdeel van de tafeltennis training zijn. Bij andere sporten is het model reeds ingezet en nu dus ook bij tafeltennis. Op deze manier kunnen ouderen op een laagdrempelige manier en verantwoorde wijze meedoen.

De vier kernwaarden van OldStars laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en zelfredzaamheid komen naar voren in OldStars tafeltennis.

Partnerschap

De Nederlandse Tafeltennisbond is een nieuwe partner voor het Ouderenfonds. De komende maanden is het doel dat het Ouderenfonds en de NTTB gaan starten met deze spelvorm bij enkele pilotverenigingen verenigingen in Nederland en in de komende drie jaar door te groeien naar 30 verengingen. Indien er interesse is kan er contact worden opgenomen met info@oldstars.nl.

Presentatie OldStars tafeltennis door Bettine Vriesekoop

De kick-off van OldStars tafeltennis vond op woensdag 27 maart plaats in Vries door Nederlands beste tafeltennisster Bettine Vriesekoop. In de onderstaande video maak je kennis met OldStars tafeltennis.

 

Doe mee!
Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.
Partners